Durata de livrare: O saptamana
Acest gratar are pereti ceramici grosi, cu o foarte buna rezistenta la caldura. Dimensiunea gratarului este potrivita pentru 6-8 persoane, ceea ce il face modelul de gratar cel mai popular la nivel global. Gratarul ceramic va permite sa afumati, coaceti, prajiti, uscati sau sa faceti gratar printr-o simpla ajustare a fluxului de aer si prin folosirea caldurii directe sau indirecte. De asemenea, temperaturile de gatire pot varia intre 10ºC si 450ºC, temperaturi pe care gratarele obisnuite nu le pot atinge.
Avantaje:
Control exceptional al temperaturii
Gratarul Kamado are pereti ceramici cu grosime de 2 cm, ce au o capacitate foarte mare de a inmagazina caldura si de a o distribui in mod egal in interior. Prevazut cu un capac inchis ermetic, gratarul necesita foarte putin material combustibil, in general cu 50% mai putin decat gratarele conventionale, in acelasi timp atingand temperaturi cuprinse intre 10 si 700 de grade. Spre exemplu, puteti afuma somon la 65ºC sau puteti pune coaste pe gratar la 450ºC. In plus, forma de cupola a gratarului permite crearea unui flux de aer cald care poate fi controlat prin gaurile de ventilatie din partea inferioara. Implicit, astfel se controleaza si temperatura din interiorul gratarului. Asadar, cu ajutorul gratarului ceramic Kamado veti putea sa pregatiti lent, timp de ore intregi (Slow Cooking) paine sau pizza, sau sa afumati diverse preparate. Termometrul de pe capac va arata in permanenta temperatura din interior, facilitand astfel controlul acesteia.
Aprindere usoara si incalzire rapida
Puteti fi gata sa gatiti preparate in doar 15 minute, adica acelasi timp in care se pre-incalzeste un cuptor pe gaz.
Aroma si fragezime
De asemenea, materialul si forma gratarului permit pastrarea umiditatii in interior, astfel incat preparatele nu se vor usca si isi vor pastra aroma specifica, spre deosebire de grill-urile de metal care usuca mancarea. Chiar si in urma proceselor lungi de gatit, mancarea va ramane suculenta in final. Desigur, puteti opta sa gatiti si cu capacul deschis friptura sau carnati, pe suprafata de 1600cm² a gratarului.
Auto-curatare
Dar nu doar gatitul este usor cu ajutorul gratarului Kamado, ci si curatarea lui este la fel de usoara, deoarece prezinta functie de auto-curatare. Trebuie doar sa il incalziti dupa utilizare la 350ºC si funinginea, grasimea si particulele de mancare vor disparea fara urma.
Rezistenta la intemperii
Gratarele ceramice sunt create special pentru folosire in aer liber. Astfel, materialele din care sunt fabricate rezista la diverse climate extreme, pentru ca dvs sa va puteti baza pe ele oriunde ati locui.
Gratarul este compus din mai multe elemente, fabricate din materiale diferite:
- Corpul gratarului: Ceramica rezistenta la caldura
- Acoperire: Smalt rezistent la caldura
- Aerisire superioara / Gratar carbuni: Fonta
- Manere / Rafturi: Bambus / Tec
- Focar / Inel: Ceramica rezistenta la caldura
- Gratar pentru gatit: Otel inoxidabil
- Dispozitiv de deschidere: Otel inoxidabil
- Dispozitiv de fixare cuptor: Otel inoxidabil
- Carucior: Otel inoxidabil
De asemenea, gratarul este compatibil cu urmatoarele accesorii optionale:
- Gratar coaste / Extensie gratar / Gratar pentru gatit pui / Cadru pentru ardei copti / Dispozitiv de inaltare / Cleste de prindere gratar: Otel inoxidabil
- Unealta pentru cenusa: Fier
- Capac grill: PVC sau PU
- Deflector pentru caldura / Suport pentru pizza: Ceramica rezistenta la caldura
6 optiuni culinare combinate intr-un singur gratar:
Cuptor grill
Pe acest gratar veti putea gati atat friptura, cat si legume. Permite atingerea nivelului perfect de gatire a preparatelor, fara a avea nevoie de un control atent al procesului. Trebuie doar sa puneti carnea si legumele pe grilajul incins si gratarul ceramic le va pregati pentru dvs.
Cuptor cu carbune
Nimic nu se compara cu o friptura infuzata cu aroma autentic de carbune. Gratarul se incalzeste si este gata de folosire in doar 15 minute, carbunele arzand o perioada lunga de timp. Folosind carbune veti obtine cel mai suculent kebab in noul sezon de picnic. Rasfatati-va pe dvs si pe cei dragi cu cel mai delicios si aromat barbeque, ce va surprinde chiar si pe cei cu gusturi culinare sofisticate.
Cuptor de pizza
Impresionati-va prietenii si familia cu aroma unica a unei pizza facute la cuptor cu lemne. Avand un gratar de gradina Kamado, singura grija pe care o veti avea va fi alegerea topingurilor pentru pizza dvs. Pe langa pizza, veti mai putea coace si paine, rata Peking, terci rusesc de ovaz, prajituri sau gati supe crema, toate intr-un timp record.
Cuptor Tandoor
Pilaf, samosa de miel si prajituri – gatiti toate aceste specialitati din Orientul Mijlociu cu ajutorul gratarului Kamado. Chiar si cele mai comune retete se vor transforma in delicii culinare, pastrandu-si in acelasi timp proprietatile si vitaminele necesare.
Barbeque
Gratarul ceramic Kamado inlocuieste o intreaga serie de gratare barbeque! Acum este posibil sa preparati diferite preparate intr-un singur loc, fara a fi nevoie sa construiti gratare de dimensiuni mari.
Afumatoare
Acum puteti afuma peste la cald sau la rece. Afumarea cu fum natural permite conservarea preparatelor, care isi pastreaza proprietatile nutritionale pentru un timp indelungat.
Grosime perete: 2 cm
Interval Temperatura: 10 - 700 ºC